Proslava zaštitnika župe svetog Ilije u Doljanima okupila je danas veliki broj vjernika u svečanom misnom slavlju koje je održano u dvorištu župne crkve. Svečanu misu u 11 sati predvodio je fra Marko Cvitković, a koncelebrirali su brojni svećenici, neki od kojih su rodom iz Doljana, dok su drugi dolazili iz susjednih župa.

Duhovno ozračje bilo je ispunjeno radošću i zahvalnošću, jer je zaštitnik sveti Ilija poznat po svojoj snazi i zaštiti vjernika u teškim trenucima. Vjernici su se okupili kako bi odali počast svetom Iliji, molili za svoje potrebe i zahvalili mu za sve blagoslove koje su primili.

Za glazbeni dio mise zaslužna je bila obitelj Glibo, s Biljanom Glibo na čelu. Biljana Glibo je poznata Ramska glazbenica i voditeljica zbora Čuvarice, čije su izvedbe uvijek oduševljavale zajednicu. Njezina glazba doprinijela je posebnom ozračju misnog slavlja, dodajući svečanost i duhovnost cijelom događaju.

Nakon završetka misnog slavlja, domaćini su pripremili srdačan doček za svoje goste. Druženje je započelo ispred crkve, gdje su vjernici razmijenili čestitke i pozdrave te podijelili svoje dojmove o svečanom trenutku a kasnije proslava se nastavila u kućama. 

Proslava je trajala do kasno u noć, a atmosfera je bila ispunjena radosti i zajedništva. Vjernici su se prisjećali trenutaka s mise, razgovarali o svojim iskustvima i dijelili svoje osobne priče o svetom Iliji. Takva zajednička slavlja imaju važnu ulogu u jačanju vjerske pripadnosti i međusobnih veza unutar župne zajednice.

Sveti Ilija ostaje važan simbol snage i nade za vjernike u Doljanima, a njegova zaštita i podrška nastavit će se osjećati u njihovim srcima i životima. Ova proslava ostaje trajna uspomena na snažnu vjeru i jedinstvo vjernika u ovoj župi.

Facebook

Idi na vrh