Danas je u župu Doljani stigao Sveti Nikola s darovima za najmlađe. Ove godine nije bilo krampusa koji je ostao kući zbog prehlade pa su zbog toga i djeca koja su bila malo manje dobra, dobila su poklone.  

Kao i svake godine učenici osnovne škole iz Doljana pod vodstvom učiteljice Monike Grbešić pripremili su nekoliko recitacija s kojima su razveselili Svetog Nikolu ali sve prisutne.

Opširnije...

Prema najnovijim informacijama, Sveti Nikola dolazi u Doljane. Pozivamo svu djecu iz Doljana, Sovića, Risovca, Slatine, Jablanice kao i drugih krajeva, koja su porijeklom s područja općine Jablanica da dođu u nedjelju 8.12.2019. godine u 11 sati na svetu Misu u župnu crkvu sv. Ilije u Doljanima jer će po završetku svete Mise u crkvu doći sveti Nikola s darovima. Darovi su osigurani za svu djecu koja dođu.

Opširnije...

Jučer u petak i danas u subotu služene su mise po grobljima župe Doljani. Jučer na blagdan Svih svetih, mise su služene na grobljima u Kosnim Lukama, Ilijinom groblju i na groblju Sovići. Danas u subotu mise su služene na groblju Orlovac, Stupari i Risovac.

Veliki broj vjernika došao je zapaliti svijeću i ostaviti cvijeće na grobove svojih najmilijih. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Jablanica zapalili su svijeću i donijeli cvijeće ispred spomenika na Valju.

Molimo sve one koji imaju grobove svojih najmilijih u grobljima Župe Doljani da ih ne zaborave kad prođu ovi blagdani, te da se jave odborima za groblja kako bi izmirili svoje obveze i time pomogli održavanju grobova tijekom cijele godine.

Opširnije...

Mise na svetkovinu SVIH SVETIH (petak, 1.11.2019.):

  • 9:30 h misa na groblju Kosne Luke  
  • 11:00 h misa na Ilijinom groblju u Doljanima 
  • 15:00 h misa na groblju u Sovićima

Na DUŠNI DAN (subota 2.11.2019.):

  • 9:30 h misa na groblju Orlovac
  • 11:00 h misa na groblju u Stuparima 
  • 13:00 h na groblju Risovac
Opširnije...

U nedjelju 1. rujna 2019 je bilo posebno svečano na Risovcu zbog dva razloga. Prvi, proslavljen je patron filijalne crkve na Risovcu, Glavosijek Ivana Krstitelja.  Drugi, nakon točno 50 godina od izgradnje "stare" crkve na Risovcu, slavila se prva povijesna misa u sklopu nove crkve na kršu na Risovcu, točnije u izgrađenoj kripti nove crkve.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Stjepan Pavličević, župnik župe Doljani, na čijem se teritoriju i nalazi ova filijalna crkva. Fra Stjepan je u prigodnoj homiliji govorio o neustrašivosti Sv. Ivana Krstitelja, koja je danas svima itekako potrebna.

Oko 250 okupljenih vjernika imalo je priliku uživati u pjevanju koje je predvodio umirovljeni svećenik s Risovca, don Ivan Zovko.

Kako je to izledalo možete pogledati na fotografijama ispod.

Opširnije...

Stranica 1 od 16

Doljani.info

Idi na vrh