U nedjelju 6.ožujka 2022 godine u Doljanima održan je izborni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Herceg-Bosne Podružnica Jablanica.  Sabor je uz pozdrave nazočnima, otvorio predsjednik Udruge Ivan Rogić nakon čega je intonirana himna hrvatskog naroda, te se minutom šutnje odala počast poginulim i preminulim članovima Udruge.

Izvješće o radu za proteklo razdoblje iznio je predsjednik udruge Ivan Rogić, kao i financijsko izvješće, koje je sastavni dio radnog materijala. Spomenuta je uspješna izgradnja spomenika (žrtvama ratova), izdavanje knjige „Hrvati Jablanice jučer, danas, sutra“ te mnogi drugi projekti koji su ostvareni u proteklom razdoblju.

Nakon podnesenog izvješća o radu uslijedila je rasprava gdje su postavljena mnoga pitanja koja muče dragovoljce i veterane domovinskog rata a između ostali postavljeno je pitanje kako se može pomoći članovima Udruge u eventualnim donacijama ili realizaciji programa ili projekata..? Predsjednik je odgovorio kako je potrebno pratiti natječaje, tendere, te se prijavljivati, u tom duhu donesen je zaključak da će predsjednik s članovima udruge izdvajati pojedine natječaje na oglasnoj ploči u prostorijama na Valju te na Internet stranici www.doljani.info kako bi se lakše moglo doći do informacije i aplikacija za pojedine natječaje koji su zanimljivi članovima udruge.

Po završetku rasprave pristupilo se izboru tijela javnim glasovanjem. Povjerenstvo za vjerodajnice je izvijestilo nazočne da su na Saboru nazočna 23 člana. Za predsjednika udruge je izabran Ivan Rogić za dopredsjednika udruge Luka Marijanović.  Za članove Vijeća Udruge izabrani su : Ivan Drinovac, Pero Zelenika, Dragan Mlikota, Nedjeljko Matić i Anđelko Rogić. U Nadzorni odbor su izabrani: Ivan Cvitković – član, Drago Stojanović – predsjednik i Pero Grbešić – član. U Sud časti su izabrani: Jure Groznica – predsjednik, Marko Bradarić – član i Anto Džalto – član.

Proglašeni su izabrani kandidati i tijela Udruge za sljedeće razdoblje, čime je i završen rad izbornog  sabora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskorata Herceg-Bosne – Podružnica Jablanica Sabor je završio sa radom u 16,40 sati.

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh