U nedjelju smo zajedno sa članovima lovačkog društva Baćina iz Doljana obišli lovno područje ovog društva kako bi se uvjerili da je lovište uredno, te da provjerimo jesu li lovokradice napravile neku štetu. Naravno nedavni požar na ramskoj strani Baćine uzrokovao je određene štete ali nije zahvatio veći dio Baćine i ugašen je prije nego je došao do područja pod kontrolom lovačkog društva Baćina.

Na samom početku došli smo do Lovačke kuće koja se nalazi na planini Baćina u središtu lovišta. Oko kuće uzdižu se visoka stabla bukve, hrasta i breze. Kuća se stopila s divljinom, bujnim raslinjem, tišinom i nekom  tajanstvenošću, pa za neupućene više izgleda kao kuća iz bajke. Sa sjeveroistočne strane pogled seže na ramsko lovište gdje se u dolini vide naselja Trišćani i Gračac. Gradnja kuće počela je 2003. godine i svake se godine nešto dodaje, dograđuje. Sada se priprema uređenje oko kuće i natkrivanje vanjskog stola. Ovdje se sastaju lovci svakoga lovnog dana, a na ovoj lokaciji održavaju se sastanci te skupštinu društva.

Baćina je poznata po mnogobrojnoj divljači, posebice srneće i divljih svinja. Priroda nam je podarila obilje vode, a mi smo izgradili nekoliko solila i hranilišta, tako da divljač ima dosta dobre uvjete u lovištu.

U nastavku možete pogledati predivne fotografije koje smo snimili na Baćini s članovima lovačkog društva Baćina: Zoran Mijić, Slavko Josipović i Željko Nikolić – Mačak.

 

Topografska karta Baćine s imenima svih važnih mikrolokacija potoka i izvora, može se uvećati klikom na kartu. 

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh