U utorak, 20. srpnja 2021 kao i svih godina do sada veliki broj vjernika došao je u župnu crkvu proslaviti  zaštitnika župe Doljani svetog Iliju. Osim ovog vjerskog dijela brojni mještani koji više ne žive u Doljanima došli su posjetiti svoja ognjišta i podružititi se s rođacima i prijateljima. Rodna gruda se nikad ne zaboravlja ma gdje bili i živjeli. 

Svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je fra Ivan Marić, gvardijan franjevačkog sasmostana na Širokom Brijegu, koji je rodom iz Doljana a što je i kazao u propovjedi. Svečano misno slavlje uveličao je zbor sv. Nikole iz Dobrkovića – Široki Brijeg. Uz fra Ivana na svečanom misnom slavlju sudjelovali su i svećenisi okolnih župa kao i oni koji su rodom iz Doljana.

Poslije mise slavlje se preselilo na livade iza crkve i potrajalo je do kasno u noć. Kako je to izgledalo možete pogledati u nastavku.

Opširnije...

Zbog vremenskih uvjeta Misa uočnica večeras u 19 sati će biti u župnoj crkvi u Doljanima, a ne kod križa na Valju kako je planirano.

fra Stjepan Pavličević

Župni ured Doljani

U utorak 20. srpnja, na blagdan svetog Ilije proroka, proslava je u Doljanima gdje je ovaj svetac posebno štovan, a ujedno je i zaštitnik ove župe.

Svečanu svetu misu u 11 sati predslavit će fra Ivan Marić, gvardijan franjevačkog sasmostana na Širokom Brijegu. Svečano misno slavlje uzveličat će zbor sv. Nikole iz Dobrkovića – Široki Brijeg.

Priprava za patron župe će biti kroz mise trodnevnice (subota, nedjelja i ponedjeljak).

Opširnije...

U nedjelju je na Kedžari u župi Doljani proslavljen Divin dan. Kao i svake godine unatoč kiši veliki broj vjernika došao je pomoliti se i odati počast Divi Grabovčevoj na njenom grobu. Kao i prethodnih, i ove je godine obilježavanje "Divinog dana“ započelo misom Uočnicom, koju je predvodio fra Andrija Jozić, ramski gvardijan. Danas, na "Divin dan“ uz suslavlje brojnih svećenika, svečanu svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao biskup dr. Pero Sudar.

Opširnije...

Proslava Divina dana bit će na Divinu grobu na Kedžari, 4. srpnja 2021.

Subota, 3. srpnja 2021. svetu misu uoči Divina dana, na Kedžari, u 18 sati slavi fra Andrija Jozić, gvardijan sa Šćita

Nedjelja, 4. srpnja 2021. od 8 sati prigoda za svetu ispovijed. u 11 sati svečano misno slavlje predslavi biskup dr. Pero Sudar.

liturgijsko pjevanje predvodi etno skupina "Čuvarice" iz Rame, a Divin pozdrav govori Monika Džidžić.

Dođite kakvi jeste. Otići ćete s Divina groba radosnije otvoreni životu.

Dobro došli!

Za sve dodatne informacije:

fra Stjepan Pavličević,

župnik e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

tel: 036/786-085

Opširnije...

Stranica 1 od 21

Doljani.info

Idi na vrh