U nedjelju 28. srpnja 2019 obilježena je 26 obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila na Stipića livadi općina Jablanica. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća brojnih izaslanstava i članova braniteljskih udruga kod spomen obilježja započeo je program obilježavanja 26 obljetnice stradanja hrvatskih branitelja i civila na Stipića livadi.

Misno slavlje predvodio je fra Ante Marić uz koncelebraciju šest svećenika – Fra Vinko Mikulić Bajević, Don Marko Šutalo, Don Ivan Marijanović, Don David Marijanović, Don Pero Miliević i Fra Stjepan Pavličević župnik župe Doljani. Fra Ante je tijekom propovijedi više puta ponovio kako ga tišina koja se na ovom mjestu osjeti podsjeća na mjesta na kojima se molio sam Krist.

Posebnu počast odali su maratonci iz Širokog brijega trčeći maraton u dužini 60 kilometara sve do Stipića livade.

Planinarska udruga „Runolist“ iz Doljana već tradicionalno svake godine planinari iz Doljana do Stipića livade „Putevima naših poginulih“, kako bi na taj način odali počast žrtvama Stipića livade. Ove godine postavljen je i križni put s postajama kako bi se u molitvi i tišini prisjetili svih onih branitelja i civila koji su ovim putem krenuli u smrt na Stipića livadu.

U nastavku možete pogledati fotografije koje smo pripremili za Vas.

 

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh