Ove godine blagoslov polja kasni na svim grobljima pa tako i na Ilijinom groblju u Doljanima, razlog kašnjenja je koronavirus i posebna pravila i zabrane koje su došle s njim. Jučer je uz poštivanje svih pravila zadanih od službenih vlasti održan blagoslov polja a idućih nedjelja biti će održan i na drugim grobljima:  17. svibnja u 11 sati bit će slavljena misa i blagoslov polja na groblju u SOVIĆIMA,  24. svibnja u 11 sati bit će slavljena misa i blagoslov polja na groblju u KOSNIM LUKAMA,  31. svibnja u 11 sati bit će slavljena misa i blagoslov polja na groblju u STUPARIMA, 14. lipnja u 13 sati bit će slavljena misa i blagoslov polja na groblju RISOVAC, KOD STEĆAKA, (misa u Doljanima u 9 sati) i 21. lipnja u 13 sati bit će slavljena misa i blagoslov polja na groblju RISOVAC, KRŠ.

Kao i svake godine odbor za Ilijino groblje organizirao je košenje trave i čišćenje groblja te stalno radi na poboljšavanju uvjeta za uređenje groblja. Ove godine osim uobičajnog održavanja uveli smo struju u kapelicu kako bi imali svjetlo i struju za ozvučenje, također smo doveli vodu i napravili korito kako bi lakše održavali zelene površine i čistili grobnice. 

Sve ove aktivnosti nebi bile moguće bez podrške članova groblja kojim se ovim putem zahvaljujemo  a na slijedećem linku možete pročitati sve one koji su platitili godišnje održavanje, kao i one koji tu svoju dužnost još nisu napravili.

http://www.doljani.info/uplate.html

Odbor za Ilijnino groblje priprema kartu i popis grobnih mjesta kako bi znali tko se brine za koji grob.

Na linku ispod nalazi se karta grobnih mjesta:

http://www.doljani.info/mapa-groblja.html

Popis grobnih mjesta: 

http://www.doljani.info/popis-grobnih-mjesta.html

Idi na vrh