U Doljanima i okolnim područjima, sniježne oborine su uzrokovale poteškoće u prometu tijekom dana. Prema izvješćima, količina snijega koja je pala bila je neobično velika, što je dovelo do  zatvaranja ceste za kamione na relaciji Jablanica - Posušje.

Stanovnici su se probudili s prekrivenim ulicama, automobilima i krovovima kuća, a pješaci su se snalazili kroz visok snijeg kako bi došli do svojih odredišta. Mnogi su morali čistiti prilaze kako bi došli do glavne cesete.

Kao što je vidljivo u videozapisima koje su nam poslali naši čitatelji Mirjana, Stipo i Marko, snježne oborine uzrokovale su poteškoće na cestama, a vozači su se morali boriti s velikim nanosima snijega kako bi došli do svojih odredišta. U nekim područjima, snijeg je dosegnuo visinu od 60 centimetara.

Pripadnici hitnih službi i službe za održavanje cesta radili su naporno kako bi očistili ceste i uspostavili normalan promet.

Iako su snježne oborine uzrokovale  probleme u prometu i svakodnevnom životu stanovnika Doljana, mnogi su uživali u ljepoti koju je donio snijeg. Djeca su se igrala u snijegu, a odrasli su izlazili van kako bi se divili prekrasnom zimskom krajoliku.

S obzirom na to da se snijeg nastavlja padati, vlasti pozivaju sve stanovnike da ostanu oprezni i da se pridržavaju uputa o sigurnom ponašanju u uvjetima snježnih oborina.