Već duže vrijeme brojni mještani Doljana bili su začuđeni kada je JP Ceste Federacije BiH postavilo znakove naseljenih mjesta na magistralnom putu Jablanica  - Posušje te bez ikakvih konzultacija s lokalnom zajednicom, topografskim kartama i suprotno odluci o nazivima dijelova naseljenih mjesta i  ulica i njihovom obilježavanju u Općini Jablanica (Broj: 02-02-845-7/05-VII Jablanica, od 09.06.2005. godine) .

Preko noći su zaseoci Krkača i Kraje ostali izvan Doljana a nisu pripojeni Sovićima, reklo bi se na ničijoj zemlji. Da bi ovaj problem bio još i veći netko je ukrao tablu s natpisom Doljani koja se nalazila u mjestu Skok odmah po izlazu iz Kosnh Luka.

Molimo nadležne službe JP Ceste Federacije BiH da u što kraćem roku izmjeste znak na mjesto gdje bi trebao i biti.

Opširnije...

Prošli tjedan po dobivanju dozvole „Auto moto savez u BiH“ postavio je kameru na lokaciji Kraje u mjestu Doljani i time povećao kvalitetu informacija o stanju na cestama u BiH.  

Kamera snima iz pravca Doljana prema Sovićkim vratima i Risovcu a nalazi se na magistralnom putu M-17.5. Jablanica Posušje koja spaja čak tri važna magistralna cestovna pravca i to: M 17 Mostar-Jablanica-Konjic, M 16.2 Jablanica-Prozor i M 6.1 Posušje-Tomislavgrad.

Opširnije...

Opširnije...

Danas je u 12 sati, djecu iz Doljana posjetio sveti Nikola. Djeca nisu krila svoje oduševljenje, a pojedina i strah, te mu nisu ni htjela prići dok se nisu malo opustila. Kao i uvijek sv. Nikola je popričao s djecom, rekao im da i dalje ostanu tako dobri, te da će ih i dogodine obradovati s darovima. Nekoliko djece je sa Slatine nije moglo doći jer se sveti Nikola žurio ići dalje dijeliti poklone, ali im je, naravno, ostavio poklone i rekao da im ih ne zaboravimo uručiti, što su njegovi pomoćnici Monika, Ivan i Anđelko učinili. 

Opširnije...

Jučer smo dobili pismo od Svetog Nikole koji je zamolio djecu i roditelje  s područja općine Jablanica ne stariji od 5 razreda da napišu pismo i dostave ga učiteljici Moniki Grbešić na
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na
mob: 063/349-405 kako bi Sveti Nikola osigurao poklone.

Dodjela poklona biti će održana u nedjelju 6.12.2020 godine u 12 sati ispred zgrade na Valju u Doljanima.

Ove godine program dodjele biti će prilagođen novonastaloj situaciji i uputama vezanim za COVID-19.

Sveti Nikola

Stranica 1 od 25

Potkategorije

Temperaturu iz Doljana možete pogledati na ovom linku:

http://foto55.com/meteo/

Kamere na ovom linku:

http://foto55.com/meteo/kamere.php

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh