Zahvaljujući našem prijatelju Perica Biško pokazati ćemo Vam predivne kadrove snimljene dronom u Parku prirode Blidinje, područja koja možete vidjeti su Risovac, Skijalište i Vilinac. 

Park prirode Blidinje, osnovan 1995. godine, nalazi se u središnjem dijelu visokih planina BiH, pokrivajući velika područja planina Čvrsnice, Čabulje i Vrana. Prostire se na površini od 364km², na teritoriji općina Posušje, Tomislavgrad, Prozor-Rama i Jablanica. Središnjim dijelom parka prirode Blidinje dominira Dugo polje, sa Blidinjskim jezerom, koje se nalazi u jugoistočkom dijelu parka. Zapadnu granicu parka prirode Blidinje čini Vran planina, na jugoistoku su rijeka Neretva i planina Čvrsnica, a na sjeveroistoku je rijeka Doljanka.

Geološki, park Blidinje odlikuju karbonatne naslage nastale u sedimentnom sastavu mezozoika prije 180 miliona godina. U geomorfološkom pogledu mogu se izdvojiti četiri regije: planinski masiv Čvrsnice (2228 m), planinski masiv Vrana (2074 m), gorski greben zapadne Čabulje i udolina Dugog polja. Stručnjaci smatraju da su planine Čvrsnica, Čabulja, Vran i Prenj jedan od najljepših predjela Europe. Park Blidinje se nalazi na svega dva sata vožnje od Jadranskog mora i do njega se može stići iz pravca Rame, Jablanice, Tomislavgrada ili Posušja.

Kadrovi Risovca i Dugog polja

 

Kadrovi Ski centra Staza - Blidinje i vikend naselja oko skijališta. 

Šetnja po Čvrsnici (Perica Biško) from Goran Cavar on Vimeo.

Panorame Vilinca.