Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je nastavio posjete stranačkim odborima te je posjetio Jablanicu. Uz predsjednika Čovića, posjeti Općinskom odboru HDZ-a BiH u Jablanici nazočio je i Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko Hercegovačko-neretvanske županije.

Ivan Rogić predsjednik Općinskog odbora Jablanica prezentirao je plan aktivnosti koje su zamišljene u sklopu aktivnosti koje će se odvijati u samoj kampanji pred lokalne izbore.

Kako bi se osnažio položaj Hrvata u Jablanici, plan je postići bolji rezultat na lokalnim izborima 2020. godine te osvojiti dva vijećnička mjesta u koaliciji hrvatskih stranaka, naglasio je Rogić, uz uvjerenje u uspjeh.

Također, na sastanku je razgovarano i o drugim temama ali i problemima s kojim se suočavaju Hrvati na području općine Jablanica.

Tako je Mate Mijić nositelj liste koalicije „HDZBiH, HDZ1990“ istakao važnost rješavanja problema zapošljavanja, saniranja magistralnog puta Jablanica – Posušje, žurnog vraćanja pošte u Doljane, bolje i kvalitetnije infrastrukture za telekomunikacije s posebnim naglaskom na Internet koji na određenim područjima je spor ili ga nema nikako.

Predsjednik Čović uz prezentiranje aktualne političke situacije u Bosni i Hercegovini, podržao je plan aktivnosti i zalaganje stranačkih dužnosnika u Jablanici te naglasio kako će se kroz buduće razgovore nastojati prepozanti načini kako veće razine vlasti, u kojima djeluju dužnosnici HDZ-a BiH, mogu pomoći pri rješavanju i otklanjaju iskazanih problema.

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh