U izdanju renomiranog izdavačkog poduzeća ALFA iz Zagrebu, nedavno je izašla nova knjiga don Ivana Marijanovića, Baja, orlovi i druge priče.

Knjiga donosi iskustva i uspomene simboličnog značenja i snažne poruke. Istiniti događaji opisani su zanimljivo i potiču na razmišljanje tražeći dublji smisao svega doživljenog. 

Deset priča o životinjama, isprepletene zgodama iz vlastitog života, sedam crtica o događajima s dubokim tragovima utisnutim u sjećanje te još dvije završne dokumentarne crtice tvore uspomensko tijesto iz kojeg se mijesi i peče ova pogača. Sve je stavljeno u košaru virtualne biografije što uokviruje ovu panoramu zbivanja i sjećanja, koja potiču i bude vlastite uspomene.

Začudni su susreti sa životinjama – bája-zmija, riba, orlovi, konji, janjci, divokoza, medvjed, pas vjeverica, ptice (to su ujedno i naslovi pojedinih priča.) 

Stvarni događaji: Potop, Kosti, Nezgode, Ožiljci, Kuća, Krijes, Igra, Ilina, Crkvica, vjerno opisani i protkani simbolikom, potiču na propitkivanje i traženje smisla te šalju snažnu poruku pojedincu i zajednici, osobito djeci i mladima, kojima roditelji mogu približiti ova iskustva i njihovo značenje. Može se reći da je to intimna povijest zavičaja i spomen da se ne zaboravi rodni kraj koji nosimo uvijek i svugdje, kamo god pošli i došli.

Knjiga ima 212 stranica, ilustrirana je originalnim crtežima i popraćena s nekoliko fotografija. Cijena je 100 kuna (ili odgovarajuća protuvrijednost). 

Može se naručiti kod autora (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) a uskoro i u našoj župi.

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh