U petak je blagoslovljen križni put iz Krkače (Doljani) do Stipića livade. Mještani predvođeni bogoslovom fra Markom Cvitković pomolili su se ispred postaja a na kraju završnu molitvu izmolili smo kod spomenika na Stipića livadi. 

Na ovom mjestu završava križni put. Ovo je mjesto mučenja, ranjavanja i ubijanja. Gladni, žedni i nedužni, ubijeni su iz zasjede bez upozorenja. Svoje živote položiše braneći temeljne vrednote, svoju vjeru i dom. Svako prisjećanje na našu povijest neka nam bude pouka za budućnost, kako se ovakve stvari više nikad ne bi ponovile. Stoga ne prepustimo ovo mjesto zaboravu, nek nam bude mjesto nade i ohrabrenja u našem svakidašnjem životnom hodu.
Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. (Iv, 11,25 – 27)

Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna neka im svijetli!

Podsjećamo, križne postaje napravljene su usuradnji sa župnim uredom sv. Ilije Doljani i Hrvatskim udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata općine Jablanica u dužinu od 6,2 km. Na ovaj način simbolički su prikazali put poginulih Hrvata općine Jablanica koji su mučki ubijeni u Prvome i Drugome svjetskom ratu te Domovinskom ratu. Nadamo se da će se prigodnoj molitvi za ove žrtve iduće godine odazvati puno više ljudi. 

put_kriza_1.jpg put_kriza_10.jpg put_kriza_11.jpg

put_kriza_12.jpg put_kriza_13.jpg put_kriza_14.jpg

put_kriza_15.jpg put_kriza_16.jpg put_kriza_17.jpg

put_kriza_18.jpg put_kriza_19.jpg put_kriza_2.jpg

put_kriza_20.jpg put_kriza_3.jpg put_kriza_4.jpg

put_kriza_5.jpg put_kriza_6.jpg put_kriza_7.jpg

put_kriza_8.jpg put_kriza_9.jpg