Korida  koja se tradicionalno održava u Rakitnu okupljajući najbolje borbene bikove iz regije u nedjelju  5. svibnja u Dolini ljubavi okupila  goste iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su uživali u tradicionalnom borbama.
Unatoč kišnom vremenu u organizaciji Verdić  komerca održano je 16 borbi u kojima su se predstavila 32 bika sa svojim vlasnicima.


Borbe su održane u tri kategorije (srednja, teška i superteška), a za publiku je bez sumnje bila zanimljiva svaka što su pokazali brojni posjetitelji koji su nastojali što više trenutaka ovjekovječiti svojim aparatima za fotografiranje i snimanje.

U teškoj kategoriji Garac Verdić komerca pobijedio je Mrkonju Edina Praćalića, dok je Andrija Stipić iz Doljana izborivši pobjede sa svoja dva bika Jablanom i Zlatonjom postao najuspješnijim vlasnikom bikova na ovoj koridi.

On je po drugi put sudionik ovog natjecanja i oba puta je pobijedio s Jablanom koji je stekao status jednog od opasnijih bodača na ovom natjecanju.

Jablan je ove godine pobijedio čuvenog Zećavca Rađe Škrbića, a ovogodišnju koridu otvorio je mladi bik Zlatonja koji je odmah pokupio brojne simpatije osvojivši pobjedu u samom startu svoje bodačke karijere.
Nakon završetka koride pored brojnih čestitki bez sumnje su ponosnim vlasnicima šampiona počele pristizati i ponude za pobjedničke bikove.

Uz glazbu, roštilji, veselje, druženje i adrenalinom ispunjene borbe brojni posjetitelji su tradicionalnu manifestaciju u Rakitnu bez sumnje spremili za čuvanje među lijepim uspomenama koje su nesebično dijelili i putem društvenih mreža.



Autor:D.G./Pogled.ba

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh