Obilježavanje ove tužne obljetnice započelo je već u 7 sati u mjestu Gornja Krkača gdje se okupilo dvadesetak mještana i njihovih gostiju kako bi planinarili „Putevima naših poginulih“ do Stipića livade i time odali počast svim poginulim.

Kako je bilo i planirano ova grupa ljudi stigla je na lokaciju Stipića livada u 10:30 sati te zajedničkim fotografiranjem i odavanjem počasti ispred spomenika nagovijestila početak programa obilježavanja polaganjem vijenaca brojnih izaslanstava političkih i braniteljskih udruga.

Svečanu svetu misu predvodio je Doljanski župnik fra Andrija Jozić uz koncelebraciju brojnih svećenika iz Doljana ali i okolnih župa.

Stipića livada, mjesto iznad Doljana, općina Jablanica, mjesto je na kojemu je u jutro 28. srpnja 1993. počinjen zločin nad 33 hrvatska vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici Armije BiH među kojima se spominju i mudžahedini.

 

 Također trebamo zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji obilježavanja ove tužne godišnjice posebice udrugama branitelja proisteklim iz Domovinskog rata s područja općine Jablanica, Župnom uredu Doljani, Udruzi „Runolist“ i KUD Napredak iz Jablanice koji su organizirali planinarenje „Putevima naših poginulih“,  HGSS Mostar i Čitluk koji su se brinuli da se nitko ne ozlijedi, Vojsci koja je osigurala hranu i piće i brojnim drugim pojedincima i organizacijama koje su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog događaja.

 

 

Facebook

Udruge u Doljanima

Idi na vrh