Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svetom misom na spomen obilježju stradalim Hrvatima na Stipića livadi iznad Doljana, obilježena 27. godišnjica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila koje su na današnji dan 1993. mučki pogubili pripadnici Armije BiH. Prije početka svete mise brojna izaslanstva zapalila su svijeće i položili vijence na spomen obilježju. Skupu se obratio general zbora Stanko Sopta, a pročitana su imena stradalih na Stipića livadi i Doljanima.

U spomen na stradale, služena Sveta je misa zadušnica na kojoj su, uz obitelji i prijatelje ubijenih, nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici vlasti i stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora. Svetu misu za nevine hrvatske žrtve predvodio je don Ivica Boras.

Opširnije...

Planinarska udruga „Runolist“ Doljani - Jablanica organizirala je planinarenjem „PUTOVIMA NAŠIH POGINULIH“ kojom smo odali počast Hrvatima poginulim u općini Jablanica, na obljetnicu njihove pogibije. Pošli smo jutros u 7:00 sati s lokacije Gornja Krkača u Doljanima, a došli na Stipića livadu u 10:00 sati. Zahvaljujemo se svima koji su danas išli s nama i nadamo se da će i iduće godine doći te pozvati prijatelje kako bi nas bilo što više te na taj način odali počast svim poginulim.  

Opširnije...

Ove godine Ilindan pada u ponedjeljak a u župi Doljani svečanu svetu misu u 11 sati predslavit će don Nikola Menalo, župnik župe Presvetog Trojstva - Blagaj, Buna. Svečano misno slavlje uzveličat će zbor mladih iz iste župe. Priprava za patron župe će biti kroz mise trodnevnice (petak, subota i nedjelja) u 19 sati.

Treći dan trodnevnice u nedjelju bit će sveta misa i paljenje svijeća kod križa na Valju za sve poginule u svim ratovima.

Opširnije...

U utorak je održan sastanak Općinskog odbora HDZBiH Jablanica na kojem je između ostalog razgovarano i o nadolazećim izborima u Bosni i Hercegovini te registraciji birača koji trenutno ne žive na prostoru Općine Jablanica a željeli bi glasati na idućim lokalnim izborima.

Sve informacije vezane za registraciju birača van Bosne i Hecegovine možete pročitati na službenoj Internet stranici Središnjeg izbornoga povjerenstva BiH:

Opširnije...

U srijedu 10. lipnja 2020 u brojnim gradovima Bosne i Hercegovine pa tako i u Doljanima zapaljene su svijeće u sjećanje na jedan od najstrašnijih događaja u Domovinskom ratu, ubojstva petero djece u Vitezu.  Cilj je pokazati da ubijena djeca nisu zaboravljena i da još ima onih koji se bore za istinu.

Tog kobnog 10. lipnja petero je djece poginulo je na mjestu, a troje je naknadno umrlo od posljedica, u bolnici. Ostala djeca dobila su trajnu tjelesnu invalidnost. Za zločin nikad nitko nije odgovarao.

Opširnije...

Stranica 1 od 24

Potkategorije

Temperaturu iz Doljana možete pogledati na ovom linku:

http://foto55.com/meteo/

Kamere na ovom linku:

http://foto55.com/meteo/kamere.php

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh