Dana 19.10.2016. godine na sastanku OO HDZ BiH Jablanica prezentirana je analiza proteklih lokalnih izbora. Važno je istaknuti da je glavni cilj ovih izbora bio zadržati jedno mjesto u Općinskom vijeću Općine Jablanica što je i ostvareno. Predstavnik OO HDZ BiH  u Općinskom vijeću Općine Jablanica i dalje je Mate Mijić koji je i do sad obnašao tu dužnost. 

U nastavku grafički ćemo prikazati podatke zanimljive za Hrvate u Općini Jablanica. 

 

Za načelnika Općine Jablanica izabran je Salem Dedić s 2784 glasa, drugi je bio Damir Šabanović a treći Tenaid Zukić. 

 

Općinsko vijeće Općine Jablanica sastavljeno je od 19 vijećnika, na tablici iznad možete vidjeti kako su raspoređeni po strankama. 

  

Na tablici iznad možete vidjeti kandidate koalicije HDZBiH i broj ostvarenih glasova na općinskoj razini

Kako su glasovali glasači u mjesnoj zajednici Doljani možete vidjeti na grafu iznad. Važno je istaknuti da je ovdje HDZBiH ostvario pobjedu s 108 glasova.

 

Kako su glasovali glasači u mjesnoj zajednici Sovići možete vidjeti na grafu iznad. Važno je istaknuti da je ovdje HDZBiH ostvario pobjedu s 38 glasova.

 

Kako su glasovali glasači u mjesnoj zajednici Slatina možete vidjeti na grafu iznad. Ovdje je HDZBiH bio na trećem mjestu s 29 glasova.

Treba napomenuti da je HDZ BiH na izbore izišao u koaliciji s HDZ 1990 pod nazivom HDZ-KOALICIJA ZA JABLANICU – HDZ BiH – HDZ 1990.

 

 

 

Doljani.info

Udruge u Doljanima

Idi na vrh