Prevedi ovu stranicu na:

Vremenska prognoza

Posjetitelja: 1294241
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
FOTO Svi sveti i Dušni dan u župi Doljani PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 3
LošeOdlično 
Utorak, 04 Studeni 2014

 U subotu 1.11.2014 godine na blagdan Svih svetih služene su mise na četiri groblja u župi Doljani. Već u 9:30 h služena je prva sveta misa u groblju Kosne Luke, gdje su brojni raseljeni mještani došli obići svoje voljene koji su sahranjeni u ovom najistočnijem groblju župe Doljani.

U 11 h na najvećem groblju u župi Doljani Ilinom groblju služena je sveta misa. Mnogobrojni Doljančani kako oni iz župe tako i mnogi drugi koji su došli iz daleka kako bi odali počast svojim voljenim. Predivno vrijeme pogodovalo je za druženje i razgovor po završetku same mise. Takođe ove godine potrebno je pohvaliti ekipu koja je besprijekorno uredila i pokosila groblje kako bi bilo spremno za ovaj veliki blagdan Svih svetih i Dušni dan.

Nešto malo drugačije ove godine misa na groblju Stupari pomjerena je na novi termin u 13h kako bi se stvorilo dovoljno vremena da vjernici mogu bez žurbe preći iz jednog groblja u drugi. Zanimljivo je kazati da smo dolaskom u stupare zatekli nove metre betonirane ceste koju su mještani Stupara zajedno s Općinom Jablanica uspješno betonirali prije nekoliko tjedana.

Zadnja misa na blagdan Svih svetih služena je na groblju Sovići u kojem se dosta toga pokrenulo s mrtve točke. Veliko drvo koje je dominiralo grobljem i prijetilo rušenjem na nadgrobne spomenike uspješno uklonjeno te je samo groblje dobilo drugačiji izgled. Kako smo saznali pokrenuta je inicijativa za izgradnju nove kapele u groblju. Također se organiziraju odbori groblja koji će nastojati upravljati svim aktivnostima u groblju. Također se očekuje i od ostalih da pokrenu aktivnosti oko organizacije odbora grobalja.

U nedjelju 2.11.2014 godine na Dušni dan po rasporedu služene su dvije mise. U župnoj crkvi u Doljanima i kapeli na Risovcu nakon čega se molilo opjelo na obadva groblja na Risovcu. Također trba napomenuti da je i groblje Krš doblio novi izgled i dobro uređeno

ILINO GROBLJE  

 

 

 

GROBLJE U STUPARIMA

 

 

 

 GROBLJE NA RISOVCU

 

GROBLJE KRŠ - RISOVAC

 

 GROBLJE U SOVIĆIMA

 

 

 

 Više fotografija možete pogledati na galeriji fotografija:

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Studeni 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »
 
 
 
 
 

Advertisement
Advertisement

Prilagođeno pretraživanje

Tko je Online

Kontakt podaci

Goran Ćavar
Kraje 111,
88446 Doljani
Bosna i Hercegovina
Mob.: + 387 63 345 079
Email: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

---------------------------------

Župni ured Doljani
Doljani
88446 Doljani
Bosna i Hercegovina
Tel.: + 387 36 786 085